Petter Ranefall
5 days ago
Observera följande för nästa vecka: 1) Ingen måndagsmahjong 2) Riichi på onsdag 3) Ordinarie anmälan till SM i Riichi (3-4 mars här i Uppsala) gå ut på måndag 19/2. Om ni tänkt vara med så gå in och anmäl er så snart som möjligt så att andra ser att det finns tillräckligt intresse. Om det inte blir minst 16 spelare så blir det ingen turnering.


Petter Ranefall
6 days ago
Hur skall man kunna lära nya spelare att det teoretiskt sett inte lönar sig att vara girig - när de ser att det fungerar i praktiken...? Ting fick en bra start, sedan gick Christophe upp i ledning, men Ting lyckades precis gå förbi i sista handen. Bra gjort!

Petter Ranefall
1 week ago
På mötet i dag diskuterade vi en logotyp för föreningen. Bl.a. så ville vi att det skulle anknyta både till Uppsala och Sverige. Jag har gjort ett utkast som liknar färger och symbolik från Upplands landskapsvapen (se den andra bilden med ett gult riksäpple på röd bakgrund), men med ett östtecken istället och en svensk flagga insmuget inuti. Öst kan även kopplas till Östra Aros som är ett äldre namn för Uppsala. Synpunkter?

Petter Ranefall
1 week ago
I dag hade vi årsmöte + teori och övningar. Vi hann också med att spela lite vanligt.

Petter Ranefall
1 week ago
På söndag är det mahjongdag hemma hos Christophe och Nadia, med teori, övningar och spel, samt årsmöte för Uppsala Mahjong (se Christophes inbjudan tidigare). Gå in och anmäl er om ni tänker komma. Vi börjar från kl. 14 och årsmötet börjar kl. 17. Det går bra att komma och vara med på bara en del.


Petter Ranefall
1 week ago
Bibbi tog en tidig ledning, men blev sedan passerad halvvägs. Då sa hon att hon måste skärpa sig och det gjorde hon också, vilket ledde till en klar seger. På söndag är det mahjongdag med teori, övningar, spel och årsmöte hemma hos Christophe och Nadia. Start från kl. 14, men det går bra att dyka upp senare också. Årsmötet börjar ca kl. 17.00.


Petter Ranefall
2 weeks ago
Bibbi tog tidigt en klar ledning, men denna gång fick hon se sig passerad av Annika som sedan gick ifrån och vann överlägset.